خانوادهها به این دلیل به دنبال مشاوره میروند که با این چالش مواجه شدهاند که نباید فقط مشکلات را حل کنند بلکه باید منابع و آغازگرهای این مشکلات را تشخیص دهند. همهی خانوادهها درگیر مشکلات هستند. بسیاری از خانوادهها آمادهی مواجهه با این مشکلات نیستند و مسائلی که حلنشده باقی بمانند میتوانند به بحران تبدیل شوند. زمانی که یک خانواده درگیر بحران میشود یکی یا تعدادی از اعضا خانواده حس میکنند که در موقعیتی دشوار گیر افتادهاند و اقدامات شدیدی را برای کاهش درد یا استرس انجام میدهند.
در طول دوران بحرانی افراد یا خانوادهها خود را درگیر موقعیتی سخت مییابند. متأسفانه، افراد حس میکنند جنگیدن بهتنهایی با مبارزه کردن برای چیزی یا هدفی هممعنی است. زمانی که کسی برای خانوادهی خود میجنگد به این معنی است که فعالانه به دنبال راهی برای حل مسائل خانواده است.
راههای فرار از مشکلات ویژه بزرگسالان:
-
ساعتهای بیشتری کار کردن
-
ساعتهای بیشتری ورزش کردن
-
برنامهریزی یا وقتگذرانی بیشتر برای سرگرمی و فعالیتهای جدید یا قدیم
-
بیرون رفتن بعد از کار
-
مصرف مواد مخدر
-
خیانت کردن
-
جدایی و/یا طلاق
راههای فرار از مشکلات ویژه نوجوانان:
-
بازی کامپیوتری
-
دوستان و فعالیتهای اجتماعی
-
تلفن و فضای مجازی
-
فعالیتهای مدرسه یا ورزش
-
خواب
-
مواد مخدر
زمانی که فردی درگیر بحرانهای شدیدی میشود، ممکن است بهطور غیرمنطقی احساس نیاز به فرار موقت کند و شاید به خودکشی نیز فکر کند. خیلی اهمیت دارد که خانواده قبل از رسیدن به این نقطه کمک بگیرد.
خانوادهدرمانی پیشگیرانه و انفعالی
اولین و مهمترین قدم برای دریافت مشاوره این است که درک کنیم زمانی که خانواده در بحران هست کمک خواستن از دیگران هیچ ایرادی ندارد. اگر خانواده درگیر بحرانهای قانونی یا پزشکی شود، نباید هیچ تعللی برای کمک گرفتن کرد. افراد نباید خود را از ترس صحبت کردن دیگر اعضا خانواده یا همسایهها در معرض دردهای هیجانی یا خطرات فیزیکی قرار دهند. درست مثل مسائل پزشکی و قانونی، مسائل سلامت روان نیز محرمانه باقی میمانند. درست مثل مسائل اقتصادی و دیگر مسائل خانوادگی، مشاوره یک رویداد شخصی است. به این دلیل که خجالتآور هست نباید خصوصی تلقی شود بلکه به این دلیل که واقعاً خصوصی است باید این اطلاعات محرمانه باقی بمانند.
مشاوره خانواده فواید بسیاری دارد و قبل از اینکه خانواده به بحران برسد میتواند تجربه و دستاورد خوبی باشد. افراد و خانوادههایی که دچار بحران میشوند اغلب به شک میافتند و تحمل دریافت بازخوردهای مشاور را ندارند یا دردی ذهن آنها درگیر مسائل مختلف هست که نمیتوانند تمرکز کنند. اگرچه این مناسبترین موقعیت خانوادهها برای دریافت مشاوره قبل از رسیدن به موقعیت بحرانی است، اما این مسئله اصلاً مطرح نیست. گاهی اوقات خانوادهها برای مدت طولانی با اختلال عملکرد زندگی میکنند، ممکن است با یک اتفاق فاجعهبار به خود بیایند یا با بروز یک بحران متوجه وخامت شرایط خود شوند.
خانوادهها قبل از اینکه مسائل به این نقطه بحرانی برسند که به مشاوره برای مقابله با فجایعی مثل خیانت، سوءمصرف مواد، طلاق یا مرگ نیاز باشد باید درخواست کمک کنند. یکی از بزرگترین موانع برای خانوادههایی که یکی از عزیزان خود را به خاطر خودکشی از دست دادند غلبه بر احساس گناهی است که به خاطر عدم دریافت کمک بهموقع شکلگرفته است. باوجود تمام این مسائل هیچکس در چنین وقایعی مقصر نیست. این تصمیمی است توسط آن فرد گرفتهشده حتی باوجوداینکه تصمیمی منطقی نبوده. حتی زمانی که بخشی از یک واقعه باعث شده که فرد بهواسطه خودکشی از شرایط فرار کند، همچنان این اتفاق تصمیم آن فرد بوده.
مشاوره باید پیشگیرانه باشد؛ اما باید در نظر داشت که ممکن است برخی افراد در حین درمان دست به خودکشی بزنند. اگرچه، در مشاوره خانواده، موقعیتهایی برای مداخله و مراجعه به رواندرمانگر و دیگر متخصصین سلامتی وجود دارد.
مشاوره خانواده میتواند چهکاری برای خانوادهها انجام دهد
زمانی که خانواده درگیر بحران میشود، مشاوره فضایی امن در اختیار خانواده قرار میدهد تا اعضای خانواده بتوانند بهراحتی احساسات خود را ابراز کنند، سؤال بپرسند و ایدههای خود را مطرح کنند.
زمانی که خانواده بتواند در مورد یک بحران با مشاور کار کند، درنهایت میتواند بر روی استراتژیهای تقویت ارتباط یا ایجاد روابط سالم تمرکز کند.
مواردی که در مشاوره خانواده میتوان آموخت:
-
مهارتهای گوش کردن
-
فکر کردن قبل از عمل کردن
-
احترام به مرزهای شخصی
-
مهارتهای ارتباطی
-
چگونه ابراز کردن همدلی
-
چگونه کمک کنیم و به عزیزانمان آسیب نزنیم
-
چگونه عملی را دوست نداشته باشیم و همچنان فرد عامل را دوست داشته باشیم
-
چگونه از دیگران کمک بخواهیم
-
چگونه زبان بدن بیشتر از کلام معنا دارد
منبع مطلب
The Benefits Of Family Counselingwww.betterhelp.com